Začátečník potřebuje poradit s výběrem :)

Šest strun, sedm strun, plné tělo se SC i HB snímači
Odpovědět
beaztly

Začátečník potřebuje poradit s výběrem :)

Příspěvek od beaztly »

Zdravim, jentak si brouzdám po netu, mrsknu do googlu něco s el.kytarou a vyjede mi tady tohle fórum, překvapivě něco, co možná celou dobu hledám.Začnu asi takhle - vím že už je to asi otravný píše to sem víc lidí ale budiž. Je mi 15 let,chtěl bych začít hrát na el.kytaru a nic o tom nevim. Poslouchám jenom rock,metal a zkrátka všechno kde je el.kytara a už strašně dlouho dobu bych chtěl na něco začít hrát, ono je lepší mít nákej koníček normální reálnej, než celej den sedět u kompu a hrát hry, a sem si celkem jistej že ta kytara mě bude bavit. Ale ted' ten můj sen vyvrcholil a jelikož budou vánoce, tak šance na dostání kytary se několikanásobně zvyšuje takže by to mohlo nést nějaké ovoce :). Ale to mi ani tak nevadí, spíš mi vadí to že nevim jakou kytaru si vybrat pro uplnej začátek, abych pak nebyl zklamanej že mi rodiče koupěj "něco" na co nepůjde zahrát absolutně nic.
Takže asi takhle nejsem plnoletej, nevydělávám a na kytaru neumim - tudíž potřebuju prostě neco levnýho, co neni zas uplnej shit, dá se na to hrát - zkrátka něco pro uplnej začátek (nikdy sem na žádnou kytaru nehrál). Takže fakt berte ohled na to že sem na nic nehrál a postupně s mojim hudebnim "skillem" se budou zlepšovat i nástroje na který hraju :) Vim, že budu vypadat jak debil, ale proč se nezeptat...někde na netu sem čet že na začátek natakový to vybrnkávání domácí nepotřebujete aparaturu u el.kytary tak jestli to je pravda. Ale stejně...bych jí chtěl takže kdyžtak taky poradit at' sem aspon' trochu v obraze, byl bych moc vděčnej. Prostě něco co nejvíc levnýho a použitelnýho pro uplnej začátek. Taky bych chtěl poděkovat a pochválit za ty návody atd co tu máte moc mi to pomohlo takže díky, sem budu chodit častějc :) Ok za každou odpověd díky, a nezapomente vy ste taky jednou začínaly :kapela:
Naposledy upravil(a) beaztly dne 21 lis 2010 02:37, celkem upraveno 1 x.

Dejw

Re: Začátečník potřebuje poradit s výběrem :)

Příspěvek od Dejw »

Zdravím, taková slohovka hned na začátek :-D neblázni kolego...

Ještě dopiš kolik na to orientačně budeš mít, je docela těžký poradit konkrétní model, když nevíme jakej máme limit. Rozdíly tam jsou, když to tadypročteš, tak se dozvíš, který značky nebrat a tak dále... Každýmu sedí něco jinýho, pro se dobrý, když ti projde kytara rukama...

Za větu "neco levnýho, co neni zas uplnej shit, dá se na to hrát" bych tě umlátil :-D Hrát se dá v podstatě na vše, ale horší je to s výslednou kvalitou zvuku. Pamatuj, že snímače se daj vždycky vyměnit. Kdesi jsem rozepisoval, co všechno ovlivňuje zvuk (když to tady pročteš, tak to určitě najdeš).

Je jasný, že na začátek nějaký levný kombíčko na cvičení a nee nějakej brutální aparát :evil:

beaztly

Příspěvek od beaztly »

Prej slohovka :D Tohle je u mě normálka,

Orientačně budu mít maximálně tak do těch 10 tisíc ..jakože na kytaru i kombo (to neznamená at' mi sem hned švihnete něco za 10 :D )

Blbá otázka : nebude nějak vadit, když hned napoprvý začnu s trsátkem? :D protože sem si jedno chytil na koncertu metallici a lákalo by mě to :D

SpeedEX

Příspěvek od SpeedEX »

Podle mě to je na elektriku i lepsi zacit s trsátkem.. ja zacinal na akustice a s trsátkem jsem se musel doučit na elektriku. Ale ne vše jde s trsátkem.

Odpovědět