Tak tohle si nemůžu nechat pro sebe.
Až budete kupovat třeba kytaru, opravdu tomu věnujte dost času. Nejenom co se týká kvality, zvuku, vzhledu, ale taky hlavně ceny.
Nevěřil jsem svým očím, když jsem zjišťoval ceny kytary Gibson SG Special Faded:
1. 26.500,-Kč (+140,-Kč doprava)
http://www.e-hudebniny.cz/zbozi/3700/Gi ... Faded-3700
2. 14.516,-Kč (+ 365,-Kč doprava)
http://www.thomann.de/cz/gibson_sgspecialfaded_wc.htm
Nejsem ekonom ani podnikatel s kytarami a tak mi to hlava nebere. Vzdyť je to cena skoro poloviční!!!!!
To jako E-hudebniny si nechají od Thomanna dovézt kytaru za 14.881,-Kč a přihodí si k tomu zisk 11.759,-Kč ???????
Za kolik koupit kytaru?
Re: Za kolik koupit kytaru?
Zajímavé cenové srovnání, ale nevím, jestli se to dá takhle přímo srovnávat. Nikde nevidím napsaný, že e-hudebniny berou věci od Thomanna a s tím ziskem taky zcela nesouhlasím. Záleží na tom, za kolik ty e-hudebniny nástroj skutečně koupili a nějakej zisk na tom mít musí -> nikdo nědělá podnikání jako charitu nebo, že by na prodeji prodělával a nějak se živit musí...
Je možný, že Thomann jednoduše čistí sklady a proto vyprodává tento model (popřípadě další modely) s výraznou slevou, což je celkem běžný u hudebnin -> stačí si otevřít pár stránek a najdeš velké množství slev... Tyto akce nejsou závazné pro všechny prodejce a distributory hudebních nástrojů.
Ještě mě napadá jedna možnost - je možný, že Thomann dostává díky velkým odběrům množstevní slevy a může si dovolit dát takovou cenu.
Je možný, že Thomann jednoduše čistí sklady a proto vyprodává tento model (popřípadě další modely) s výraznou slevou, což je celkem běžný u hudebnin -> stačí si otevřít pár stránek a najdeš velké množství slev... Tyto akce nejsou závazné pro všechny prodejce a distributory hudebních nástrojů.
Ještě mě napadá jedna možnost - je možný, že Thomann dostává díky velkým odběrům množstevní slevy a může si dovolit dát takovou cenu.
Já taky nepíšu, že e-hudebniny něco odebírají od Thomanna. Já jsem to položil jako otázku, jako jednu z možností.
Nedalo mi to a do E-hudebnin jsem zavolal, a zeptal se na to, odkud kytary získávají.
Bylo mi řečeno, že je dovážejí z Polska, kde má Gibson zastoupení pro Evropu. A také jsem se od nich dozvěděl, že z Polska odebírá i Thomann.
Takže pravda bude asi v tom čištění skladů nebo množstevních slevách.
Je fakt, že Thomann jich prodá určitě víc a tak jich může víc odebrat do svého skladu.
Jenomže tohle asi koncového zákazníka příliš nezajímá.
Nedalo mi to a do E-hudebnin jsem zavolal, a zeptal se na to, odkud kytary získávají.
Bylo mi řečeno, že je dovážejí z Polska, kde má Gibson zastoupení pro Evropu. A také jsem se od nich dozvěděl, že z Polska odebírá i Thomann.
Takže pravda bude asi v tom čištění skladů nebo množstevních slevách.
Je fakt, že Thomann jich prodá určitě víc a tak jich může víc odebrat do svého skladu.
Jenomže tohle asi koncového zákazníka příliš nezajímá.
Tím, že berou od Thomanna jsem reagoval na tu větu se ziskem:
Taky záleží, kdo ti to prodává. Třeba když vezmu ty hudení nástroje, jestli jsou schopní rozpoznat třeba nějaký výrobní vady a případně tě při koupi na ně upozornit nebo ti to prodají a dělej si s tím co chceš. Bohužel jsou mezi prodejci hrozný rozdíly a někteří si myslí, že můžou prodávat cokoliv, i když o dané technologii nebo produktu totálně nic neví...
Nějak mi to z toho vyplynulo. Taky je blbost srovnávat prodeje v ČR a Německu, protože v Německu je daleko větší kupní síla a taky to, že to tam mají levnější neplatí ve všem. Když si srovnám třeba cenu multiefektu Line 6 M13, tak mi na kytary.cz vyjde o nějakejch 950 levněji, s mou slevou dokonce 1675,- Kč než u Thomanna.To jako E-hudebniny si nechají od Thomanna dovézt kytaru za 14.881,-Kč a přihodí si k tomu zisk 11.759,-Kč ???????
Taky záleží, kdo ti to prodává. Třeba když vezmu ty hudení nástroje, jestli jsou schopní rozpoznat třeba nějaký výrobní vady a případně tě při koupi na ně upozornit nebo ti to prodají a dělej si s tím co chceš. Bohužel jsou mezi prodejci hrozný rozdíly a někteří si myslí, že můžou prodávat cokoliv, i když o dané technologii nebo produktu totálně nic neví...
Tak v tomhle s tebou naprosto souhlasím. :nice:
Taky nepůjdu koupit gibsonku na vietnamské tržiště i kdyby tam byla o 20 tisíc levnější.
Asi jsem chtěl být ve svém příspěvku "chytrej" a začal jsem zbytečně pitvat, proč je to někde skoro o polovinu levnější.
A to nebylo smyslem mého původního záměru. Chtěl jsem jen upozornit ty, kteří plánují koupit dražší věc, aby přihlédli ke všem aspektům a nekupovali bez rozmyslu podle nabídky prvního obchodu.
Taky nepůjdu koupit gibsonku na vietnamské tržiště i kdyby tam byla o 20 tisíc levnější.
Asi jsem chtěl být ve svém příspěvku "chytrej" a začal jsem zbytečně pitvat, proč je to někde skoro o polovinu levnější.
A to nebylo smyslem mého původního záměru. Chtěl jsem jen upozornit ty, kteří plánují koupit dražší věc, aby přihlédli ke všem aspektům a nekupovali bez rozmyslu podle nabídky prvního obchodu.
Tak když se chce, tak to jde.
Firma Audiotek nabízí výše zmíněnou Gibsonku za prakticky stejnou cenu jako německý Thomann (14.990,-Kč) - http://www.audiotek.cz/product-17246-gi ... e-hardware.
A pokud někdo touží po kytaře s logem Gibson na hlavě, tak mají ještě jednu finančně zajímavou nabídku - Gibson Melody Maker za 9.990,-Kč - http://www.audiotek.cz/product-33108-gi ... e-hardware.
Upozorňuji, že nejsem zaměstnancem zmíněné firmy, jen jsem chtěl zmírnit kritiku z mého prvního příspěvku, kde jsem žehral na vysoké ceny českých e-shopů.
Firma Audiotek nabízí výše zmíněnou Gibsonku za prakticky stejnou cenu jako německý Thomann (14.990,-Kč) - http://www.audiotek.cz/product-17246-gi ... e-hardware.
A pokud někdo touží po kytaře s logem Gibson na hlavě, tak mají ještě jednu finančně zajímavou nabídku - Gibson Melody Maker za 9.990,-Kč - http://www.audiotek.cz/product-33108-gi ... e-hardware.
Upozorňuji, že nejsem zaměstnancem zmíněné firmy, jen jsem chtěl zmírnit kritiku z mého prvního příspěvku, kde jsem žehral na vysoké ceny českých e-shopů.
-
Mám epiphone LP custom a musím říct, že je lepší než mnohý studio od Gibsona. Prostě je lepší.
Jen názor na tyhle levný gibsony, ale tím nezazlívám Gibson, protože dneska jsem byl kousek od toho, že jsem objednával Gibson SG Standard
Jen názor na tyhle levný gibsony, ale tím nezazlívám Gibson, protože dneska jsem byl kousek od toho, že jsem objednával Gibson SG Standard

Vysněná kytara :-).
To je fakt, paušalizovat se to takhle jednoduše nedá, že třeba Gibson je lepší než Epina. Elpéček jsem v ruce moc neměl, ale když jsem kupoval svoje SG, tak jsem si vyzkoušel Harley Benton, Epiphone SG, Gibson SG Standard a Gibson SG Special Faded.Akustika Western píše:Mám epiphone LP custom a musím říct, že je lepší než mnohý studio od Gibsona. Prostě je lepší.
Epina byla těžká a navíc přepadávala na hlavu, Gibson Standard mi nevyhovoval pocitově a zvukově, prostě taková "navoněná" přešlechtěná kytara.
To Faded je jiná káva, prostě člověk drží lehkou, jednoduchou, zvukově čitelnou kytaru. Prostě žádné plastové hrany pražců, žádné vrstvy neprůhledného polyuretanu (nebo čehosi), prostě jednoduchá dřevěná nádherná kytara.
Toť můj názor.