Vaše názory na neobvyklé tvary kytar

Šest strun, sedm strun, plné tělo se SC i HB snímači
Odpovědět
Milan

Vaše názory na neobvyklé tvary kytar

Příspěvek od Milan »

Zkusím to dát sem a třeba to admini přesunou do Kecárny.
Zajímalo by mě (a třeba i někoho jiného :) ) co si představujete pod pojmem neobvyklý tvar kytary, ať už akustické, elektrické, to je jedno.
Teď nemyslím ty "blbiny", které jsem svého času dával do "Ostatní věci na které se dá hrát", ale oficiální výrobky oficiálních výrobců, které se dají běžně sehnat na trhu.
Nebo kytary podle vás ošklivé až jsou krásné.
Jen prosím o žádný flame, každý máme vlastní vkus. :thx:

Tak já tu mám na začátek své dva zástupce:

GRETSCH G 5810 Bo Diddley
Obrázek

DANELECTRO Longhorn
Obrázek

Dejw

Re: Vaše názory na neobvyklé tvary kytar

Příspěvek od Dejw »

Jsem zastávne klasických tvarů kytar, protože kytaru nevnímám jako designový módní prvek. Zatím jsem nenašel kytaru neobvyklých tvarů, která by mě svým vzhledem nějak zaujala.

Zakázkovou výrobou netradičních tvarů kytar se zabývá MystiGui. Nebudu vkládat odkaz, googlit umí snad každý. Na stránkách tohoto výrobce lze najít i galerii.

Milan

Příspěvek od Milan »

Dejw píše:Jsem zastávne klasických tvarů kytar, protože kytaru nevnímám jako designový módní prvek.
S první půlkou věty bezvýhradně souhlasím a k té druhé půlce mám malou připomínku.
Kytara se mi musí také líbit. není mi jedno na co hraju. To bychom mohli všichni hrát třeba na červeného strata nebo na růžového Hello Kitty. To by ten svět byl hodně nudný a šedivý. A zrovna kytary ze všech hudebních nástrojů svým tvarem a barvou nejvíce reprezentují a charakterizují určitý styl hudby, určitého kytaristu nebo skupinu. Takže kytary já vnímám i jako určitý módní prvek, stejně jako oblečení umělců a neřeším, jestli je praktické nebo pohodlné.
Prostě jsou kytary které se mi líbí vzhledem a tvarem víc, míň a nebo vůbec.
Zatím jsem nenašel kytaru neobvyklých tvarů, která by mě svým vzhledem nějak zaujala.
Dejwe, ani pozitivně ani negativně? Neříkej, že jsi ke tvarům kytar lhostejný :D

Dejw

Příspěvek od Dejw »

Z názvu tématu vyplývá, že by se mělo jednat o neobvyklé tvary. Barva nástroje v tomto případě nehraje vůbec žádnou roli. V souvislosti s tím zmínku o červeném nebo Hello Kitty stratocastru nepovažuji za vhodnou, protože jde pouze o úpravu barvy kytary. Pokud neberu v úvahu, že někdo zničil krásu stratocastru pickguardem ve tvaru kočicí hlavy, jedná se stále o klasický vzhled kytary :D

Nástroje si vybírám podle toho, jak se mi na ně hraje. Znovu jenom zopakuji, že mám rád klasické tvary kytar a experimenty některých výrobců se mi nelíbí.

CreAtive_34

Příspěvek od CreAtive_34 »

Experimenty patvary a hnusy nemusím, mám rád klasiku - Les paul, tele, strat a celkem i Flying V. Osobně ani moc nemusým typy jako Hard'n'heavy a takové ty odvozeniny stratů, ale je to kus od kusu...

Dejvis

Příspěvek od Dejvis »

Mně se líbí skoro každá kytara, i když sem tam se nějaká ta vyjímka potvrzující pravidlo najde, např. ten obdelník od Gretsche! :) Jinak co do vkusu jsem na tom u kytar celkem stejně jako většina ostatních - na prvních místech jsou u mě Les Paul, SG, Strat a pololubovky... 8-) Hard ´n´ Heavy a podobné "Death" kytary také zrovna moc nemusím, ale na druhé straně, všechno má něco do sebe... ;)

Z těch né úplně běžných tvarů mne pozitivně zaujalo třeba toto "SGčkoVéčko" ve stylu Zakk Wylde... :twisted:
Obrázek

Jo a také trochu ulítávám na "Double Neck" kytary... :P

Milan

Příspěvek od Milan »

Dejw píše: V souvislosti s tím zmínku o červeném nebo Hello Kitty stratocastru nepovažuji za vhodnou, protože jde pouze o úpravu barvy kytary.
Ano, máš pravdu a sypu si popel na hlavu :oops: .
Nástroje si vybírám podle toho, jak se mi na ně hraje.
Tohle dělám taky. Ale nekoupil bych si kytaru která se mi nelíbí, i když by se mi na ní krásně hrálo - viz strat Hello Kitty.

Ještě jednou se omlouvám za moje ptydepe.
Svým dotazem jsem neměl na mysli váš názor na fyzický kontakt s kytarou, ale pouze vaše estetické hledisko na nezvyklé tvary kytar. Chtěl jsem znát váš názor a podívat se třeba na pár obrázků.

Dejvis -
Z těch né úplně běžných tvarů mne pozitivně zaujalo třeba toto "SGčkoVéčko" ve stylu Zakk Wylde... :twisted:
Tedy klasické véčko nemusím, ale tohle se mi líbí.

Dejvis

Příspěvek od Dejvis »

Milan píše: Chtěl jsem znát váš názor a podívat se třeba na pár obrázků.
Za tohle se také přimlouvám! :) Problém je, že i když sem tam čas od času na nějakou opravdu speciální kytaru narazím, už si většinou nevzpomenu, kde to bylo a ani jak se jmenuje, takže ji sem bohužel nemohu přidat... :D Pak je tu ale také otázka, jestli se jedná pouze o "sériovou" výrobu a nebo toto vlákno platí i pro zakázkové kousky?! :idea:

To bych možná i o několika věděl, ale tak trochu tuším, že zde to bude asi OT! :)

Obrázek

Obrázek

V tomto případě se sice nejedná o "oficiální výrobky oficiálních výrobců, které se dají běžně sehnat na trhu", ale snad by se to dalo pochopit jako ta druhá část: "Nebo kytary podle vás ošklivé až jsou krásné." :) Případně příspěvek zedituji, pokud to sem opravdu ani trochu nepatří...

Milan

Příspěvek od Milan »

Dejvis píše:V tomto případě se sice nejedná o "oficiální výrobky oficiálních výrobců, které se dají běžně sehnat na trhu", ale snad by se to dalo pochopit jako ta druhá část: "Nebo kytary podle vás ošklivé až jsou krásné." :) Případně příspěvek zedituji, pokud to sem opravdu ani trochu nepatří...
Opravdu jsem měl na mysli jen ty sériově vyráběné kytary. A to i ty "ošklivé až jsou krásné".
Nějak se mi to nepovedlo propašovat do názvu topiku.
Těch neoficiálních kytar je tolik, že by to podle mě stálo za samostatné vlákno. I když některé netradiční kytary jsem už cpal do "Ostatní věci, na které se dá hrát".

Ten traktor a Českou republiku tady asi nech. Ale záleží na názoru administrátorů. A aby to OT bylo dokonalé :D , tak jen šeptem doplním, že ta kytara ve tvaru ČR ma hlavu ve tvaru Slovenska.
Obrázek

Milan

Příspěvek od Milan »

Tak tahle kytara firmy Fokus na mě kladný dojem neudělala.
A můžete si jí koupi tady (a dokonce mají i v maskáčové verzi)- http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... u0Fo41xQ--
Obrázek

Odpovědět