První levoruká kytara
První levoruká kytara
Zdravím.
Bohužel nemohl jsem téměř nikde najít čitelné a důvěryhodné recenze na ty neznámé kytary. Možná je budete znát Vy.
Protože potřebuji levorukou kytaru mám omezenější výběr protože jen v několika obchodech mají nějaký výběr.
http://www.pmuzik.cz/kategorie-elektric ... tricke-ky/
http://kytary.cz/kytary/levoruke-kytary ... ke-kytary/
Protože jde o první kytaru tak bych neexperimentoval s něčím drahým. Je ale mi jasné že Stagg určitě ne. Také (i když to sem nepatří) bych potřeboval vědět co ke všechno kytaře koupit. Vím že je nutnost mít kombo+kabel ale rád bych věděl co ještě doporučujete Vy.
Díky za rady.
Bohužel nemohl jsem téměř nikde najít čitelné a důvěryhodné recenze na ty neznámé kytary. Možná je budete znát Vy.
Protože potřebuji levorukou kytaru mám omezenější výběr protože jen v několika obchodech mají nějaký výběr.
http://www.pmuzik.cz/kategorie-elektric ... tricke-ky/
http://kytary.cz/kytary/levoruke-kytary ... ke-kytary/
Protože jde o první kytaru tak bych neexperimentoval s něčím drahým. Je ale mi jasné že Stagg určitě ne. Také (i když to sem nepatří) bych potřeboval vědět co ke všechno kytaře koupit. Vím že je nutnost mít kombo+kabel ale rád bych věděl co ještě doporučujete Vy.
Díky za rady.
Re: První levoruká kytara
takže chlape, na začátek pár důležitých informací, který jsou hodně důležitý, než se dáme do rad:
1. rozpočet - velmi důležitá položka - kolik máš a jsi ochoten investovat - pro kytaru i kombo (když koupíš na začátku kvalitnější, tak nebudeš muset měnit po krátké době)...
2. kytara - jakej styl chceš hrát - hlavně kvůli volbě snímačům... volba je na tobě, poznáš jestli kytara sedí nebo nee
3. kombo - tranzistor/lampa, výkon (kde na to chceš hrát, protože pořádná lampa do paneláku nee
)
Při koupi elektriky musíš:
1. kytara - tak to je snad jasný
2. ladička - aby jsi ji měl jak naladit, ale to se dá i přes PC
3. kabely - radši investovat do trochu dražších, kvalitnějších...
4. kombo (+ časem možná nějaký efektíky) - volba na tobě, každej kytarista hledá "svůj" zvuk...
5. trsátko - tloušťku vyzkoušet, počet záleží podle toho, jak máš velkej pokoj
(ze zkušenosti vím, že jich mám asi 20 různě po pokoji)
6. popruh - taky radši koupit pořádnej (omylem jsem si jednou koupil levnější a na pohled pěknej, ale padá mi z něj kytara - takže je celkem nanic)
7. zpěvník - zase záleží co chceš hrát, většina je na netu...
8. náhradní struny - je lepší mít doma jedny v rezervě, když náhodou nějaká praskne, tak ať se jenom vymění a nemusí se pak čekat na cestu do hudebnin
to je asi tak všechno zatím, co jsem chtěl napsat...
1. rozpočet - velmi důležitá položka - kolik máš a jsi ochoten investovat - pro kytaru i kombo (když koupíš na začátku kvalitnější, tak nebudeš muset měnit po krátké době)...
2. kytara - jakej styl chceš hrát - hlavně kvůli volbě snímačům... volba je na tobě, poznáš jestli kytara sedí nebo nee

3. kombo - tranzistor/lampa, výkon (kde na to chceš hrát, protože pořádná lampa do paneláku nee

Při koupi elektriky musíš:
1. kytara - tak to je snad jasný
2. ladička - aby jsi ji měl jak naladit, ale to se dá i přes PC
3. kabely - radši investovat do trochu dražších, kvalitnějších...
4. kombo (+ časem možná nějaký efektíky) - volba na tobě, každej kytarista hledá "svůj" zvuk...
5. trsátko - tloušťku vyzkoušet, počet záleží podle toho, jak máš velkej pokoj

6. popruh - taky radši koupit pořádnej (omylem jsem si jednou koupil levnější a na pohled pěknej, ale padá mi z něj kytara - takže je celkem nanic)
7. zpěvník - zase záleží co chceš hrát, většina je na netu...
8. náhradní struny - je lepší mít doma jedny v rezervě, když náhodou nějaká praskne, tak ať se jenom vymění a nemusí se pak čekat na cestu do hudebnin
to je asi tak všechno zatím, co jsem chtěl napsat...
Díky za rady.
1. rozpočet - Rozpočet se postupně zvyšuje. Pokud bych si koupil věci teď musell bych se spokojit s levnějšími. Ale jestli chvíli počkám mohl bych si dovolit i dražší. První kytaru bych si asi nad 5000 nekupoval.
2. kytara - Chtěl bych hrát pomalejší alternative rock. Kytaru přímo na metal bych nevyužil.
Co se týká výběru tak CORT X-2 je prý k té cenně nadprůměr. Ale má "Typ: hard & heavy". To znamená že bude na tvrdší žánry? Na druhém obchodu mají v té levnější kategorii značku Harley Benton ale u jejich kytar jsem nenašel žádné recenze ani komentáře. Tak mi prosím poraďte co je dobré cena/kvalita.
3. kombo - Také bych hledal cena/kvalita. A hlavně bych potřeboval vědět jestli výběr kytary nějak souvisí i s výběrem komba. Jestli zapojím do všech komb všechny kytary.
4. ladička - Jakou mám vybrat? Nebo jaký program do PC použít k ladění.
5. trsátko - Vyzkouším v obchodě.
6. popruh - To snad nandám sám.
7. zpěvník - Na netu něco seženu.
8. náhradní struny - Hudebniny mám snad 300 metrů od domova (kytary.cz) Do vlastní výměny strun bych se raději hned nepouštěl.
Díky za odpovědi.
1. rozpočet - Rozpočet se postupně zvyšuje. Pokud bych si koupil věci teď musell bych se spokojit s levnějšími. Ale jestli chvíli počkám mohl bych si dovolit i dražší. První kytaru bych si asi nad 5000 nekupoval.
2. kytara - Chtěl bych hrát pomalejší alternative rock. Kytaru přímo na metal bych nevyužil.
Co se týká výběru tak CORT X-2 je prý k té cenně nadprůměr. Ale má "Typ: hard & heavy". To znamená že bude na tvrdší žánry? Na druhém obchodu mají v té levnější kategorii značku Harley Benton ale u jejich kytar jsem nenašel žádné recenze ani komentáře. Tak mi prosím poraďte co je dobré cena/kvalita.
3. kombo - Také bych hledal cena/kvalita. A hlavně bych potřeboval vědět jestli výběr kytary nějak souvisí i s výběrem komba. Jestli zapojím do všech komb všechny kytary.
4. ladička - Jakou mám vybrat? Nebo jaký program do PC použít k ladění.
5. trsátko - Vyzkouším v obchodě.
6. popruh - To snad nandám sám.
7. zpěvník - Na netu něco seženu.
8. náhradní struny - Hudebniny mám snad 300 metrů od domova (kytary.cz) Do vlastní výměny strun bych se raději hned nepouštěl.
Díky za odpovědi.
Ke kytaře - osobně na alternativu bych vybíral mezi stratocastrem, telecastrem a Les Paulem. V téhle cenové relaci se hledaj rozdíly docela těžko, protože je kvalita omezena cenou (použitý dřevo a snímače). Do začátku není potřeba kupoval drahý kytary... časem až se vyhraješ, tak nástroj vyměníš
Pokud může poradit, počkal bych chvilku, aby bylo min 5000 jenom na kytaru, ale konečný rozhodnutí je na tobě. Přímo model kytary ti neřeknu (sám mám zkušenosti jen s Arií, 2 Ibanez a LTD ESP).
Ten Cort X2 vypadá dobře, na tu alternativu bych se spíš díval na kytary se singl snímače, popř. rozepínacím HB u kobylky... Všechno je to otázka nastavení (ať už hlasitosti a clon na kytaře, tak nastavení ekvalizace na kombu). Jako vždy - pokud ti padne do ruk, tak si ji vem.
Se značkou Harley Benton jsem se nikdy nesetkal, težko se tedy posuzuje kvalita. Domluvit se v okolí s někým kdo hraje, třeba by se na tu kytaru podíval. Třeba můžou být dobrý, ale taky nemusí. U těch hodně levných se to liší kus od kusu.
Výběr komba - kytary.cz máš za barákem, pro tebe ideální, zajdeš tam, ozkoušíš si... na tu alternativu možná nějakýho toho Fendera nebo bych zkusil nějaký modelingový Line 6... jinak výběr nesouvisí s kytarou, ale je rozdíl mezi kombem za 3000 a aparátem za 30000, to je snad jasný...
Ladička - je jich celá řada, výběr je na tobě. Já mám Yamahu YT-150 a nebo hodím kytaru do mikrofonovýho vstupu a ladím přes Pro Guitar.
Náhradní struny podmínka nejsou, napsal jsem jen z vlastní zkušenosti, když mě chcou struny naštvat, tak prasknou v sobotu odpoledne. Známej má sice hudebniny, ale nechci ho rušit o víkendu a tak musím čekat až do pondělí což celkem naštve. Nechceš zatím struny měnit, ačkoliv naučit se to budeš muset
A pokud to čte někdo kromě kolegy Žraloka: prosím i o Váš názor, ať v tom nejsem jenom já
určitě tu má spousta lidí zkušenosti s kytarou. Podělte se prosím o ně.
A pamatujte: Žralok, co hraje na kytaru, nekouše.

Ten Cort X2 vypadá dobře, na tu alternativu bych se spíš díval na kytary se singl snímače, popř. rozepínacím HB u kobylky... Všechno je to otázka nastavení (ať už hlasitosti a clon na kytaře, tak nastavení ekvalizace na kombu). Jako vždy - pokud ti padne do ruk, tak si ji vem.
Se značkou Harley Benton jsem se nikdy nesetkal, težko se tedy posuzuje kvalita. Domluvit se v okolí s někým kdo hraje, třeba by se na tu kytaru podíval. Třeba můžou být dobrý, ale taky nemusí. U těch hodně levných se to liší kus od kusu.
Výběr komba - kytary.cz máš za barákem, pro tebe ideální, zajdeš tam, ozkoušíš si... na tu alternativu možná nějakýho toho Fendera nebo bych zkusil nějaký modelingový Line 6... jinak výběr nesouvisí s kytarou, ale je rozdíl mezi kombem za 3000 a aparátem za 30000, to je snad jasný...
Ladička - je jich celá řada, výběr je na tobě. Já mám Yamahu YT-150 a nebo hodím kytaru do mikrofonovýho vstupu a ladím přes Pro Guitar.
Náhradní struny podmínka nejsou, napsal jsem jen z vlastní zkušenosti, když mě chcou struny naštvat, tak prasknou v sobotu odpoledne. Známej má sice hudebniny, ale nechci ho rušit o víkendu a tak musím čekat až do pondělí což celkem naštve. Nechceš zatím struny měnit, ačkoliv naučit se to budeš muset

A pokud to čte někdo kromě kolegy Žraloka: prosím i o Váš názor, ať v tom nejsem jenom já

A pamatujte: Žralok, co hraje na kytaru, nekouše.

Takže nejdůležitější je aby to mělo singl snímače. Dobře. Já klidně počkám abych si mohl dovolit lepší výbavu.
Na Harley Benton se zeptám. Wikipedia sice tvrdí že je to "kvalita za rozumnou cenu" ovšem nelze říct kdo to tam napsal.
K tomu kombu. Kolik je minimum výkon aby to poslouchatelně hrálo? 15w? 25w?
Na Harley Benton se zeptám. Wikipedia sice tvrdí že je to "kvalita za rozumnou cenu" ovšem nelze říct kdo to tam napsal.
K tomu kombu. Kolik je minimum výkon aby to poslouchatelně hrálo? 15w? 25w?
Neříkám, že nejdůležitější nebo nějaká podmínka pro tenhle druh hudby - zkus se podívat na jaký nástroje hrajou tvoje oblíbený skupiny (co je vidět na pódiích tak vedou "telátka"
a podle toho vybírat i svůj nástroj... Klidně vem i kytaru s HB, to záleží na tobě.
Volba kvalitních snímačů je základem kvalitního zvuku.
Pokud chceš hledat recenze nástrojů, tak rozhodně nee na Wikipedii chlape
Příspěvky tam jsou občas hrozný kecy. Pokud ovládáš angličtinu, tak vlítni na nějaký americký fóra
Kvalita za rozumnou cenu je heslo jako z nějakýho reklamního letáku...
Poslouchatelně hrálo se těžko určuje, musíš vyzkoušet co ti bude zvukově sedět... rozhodně nebrat ty malinkatý 5W chrastítka. Kombo vybírej i podle toho jestli chceš jenom na doma nebo časem i na zkušebnu...

Volba kvalitních snímačů je základem kvalitního zvuku.
Pokud chceš hledat recenze nástrojů, tak rozhodně nee na Wikipedii chlape

Poslouchatelně hrálo se těžko určuje, musíš vyzkoušet co ti bude zvukově sedět... rozhodně nebrat ty malinkatý 5W chrastítka. Kombo vybírej i podle toho jestli chceš jenom na doma nebo časem i na zkušebnu...
O to jsem se snažil ale nikde nepíšou co mají za kytary. A já to jen podle obrázků nepoznám.Dejw píše:zkus se podívat na jaký nástroje hrajou tvoje oblíbený skupiny
K Harley Benton jsem nic jako "forum o kvalitě značky" nenašel. Jen pár odpovědí na wikianswers.Dejw píše:tak vlítni na nějaký americký fóra
Harley Benton is a rebadged guitar brand. A german retailer ("Thomann") uses this name exclusively to brand guitars made in Asia (mainly China and Korea). They are inexpensive and are not of the same quality as major brands. But they're not bad either - good value for money.
Nicméně našel jsem pár recenzí jejich kytar. Vždy to bylo víceméně: "Ne tak kvalitní jako xxx ale za tu cenu se dobré."
Šlo by kombo postavit doma? Něco jsem o tom slyšel.Dejw píše:Kombo vybírej i podle toho jestli chceš jenom na doma nebo časem i na zkušebnu...
OT. 1:
píšou, zkus projet http://www.uberproaudio.com/ - je tam toho docela dost - vypsaný kytary, efekty, struny, trsátka
docela rozsáhlá datábáze. Na tuhle stránku jsem házel odkaz už v Kecárně
Kdybys tam nenašel tak strejda Google: Název kapely/kytaristy guitar rig a vyhledat
OT. 2:
stačí použít Google, napsat guitar forum popř. guitar review atd. je tam toho docela dost. Přiznám se, že tuhle značku jsem nikdy neprověřoval. Kytary korejské výroby bych se nebál, s Čínou je to horší občas. Možná by nebyla od věci nějaká bazarovka.
Důležitý je, co je napsáno místo XXX.
OT. 3:
Jde postavit i doma - záleží na zručnosti, zkušenosti nemám - mimochodem doma jde vyrobit i kytara a efektový krabičky
. Musíš umět pájet a dělat plošný spoje + zkušenosti (já mám nulový, studoval jsem na gymplu). Občas jsou problémy se součástkama - seženeš jedině z ciziny. Otázka jestli ušetříš nebo nee - strávíš nad tím hodně času, musíš shánět součástky - uvaž, jestli za to těch pár 100 korun za to stojí...
píšou, zkus projet http://www.uberproaudio.com/ - je tam toho docela dost - vypsaný kytary, efekty, struny, trsátka

Kdybys tam nenašel tak strejda Google: Název kapely/kytaristy guitar rig a vyhledat

OT. 2:
stačí použít Google, napsat guitar forum popř. guitar review atd. je tam toho docela dost. Přiznám se, že tuhle značku jsem nikdy neprověřoval. Kytary korejské výroby bych se nebál, s Čínou je to horší občas. Možná by nebyla od věci nějaká bazarovka.
Důležitý je, co je napsáno místo XXX.
OT. 3:
Jde postavit i doma - záleží na zručnosti, zkušenosti nemám - mimochodem doma jde vyrobit i kytara a efektový krabičky

Díky za stránku.
Místo toho xxx byli většinou značky stejné cenové kategorie. Kytara za 3000 od HB je tak kvalitnější než od Staggu za stejnou cenu. Sice jsem nenašel recenze na všechny modely ale těch pár diskuzí bylo tak nějak pochvalných. Také jsem našel odchod se zvukovými ukázkami. Ale jestli jsou pravé nemám tušení.
http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ ... itarre.htm
K tomu kombu. Já sám jsem na chemické škole takže kombo bych určitě nepostavil. Otec říkal že by to zvládnul včetně efektů a prý to i kdysi za minulého režimu dělal. Co se týká ceny tak jsem našel tohle kombo http://kytary.cz/line6-spider-iv-15/HN107958/ které je cenově přijatelné. Tak uvidíme jestli by se to vyplatilo.
Taky jsou problém dráty. Jaký drát by šel k tomuhle kombu?
Místo toho xxx byli většinou značky stejné cenové kategorie. Kytara za 3000 od HB je tak kvalitnější než od Staggu za stejnou cenu. Sice jsem nenašel recenze na všechny modely ale těch pár diskuzí bylo tak nějak pochvalných. Také jsem našel odchod se zvukovými ukázkami. Ale jestli jsou pravé nemám tušení.
http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ ... itarre.htm
K tomu kombu. Já sám jsem na chemické škole takže kombo bych určitě nepostavil. Otec říkal že by to zvládnul včetně efektů a prý to i kdysi za minulého režimu dělal. Co se týká ceny tak jsem našel tohle kombo http://kytary.cz/line6-spider-iv-15/HN107958/ které je cenově přijatelné. Tak uvidíme jestli by se to vyplatilo.
Taky jsou problém dráty. Jaký drát by šel k tomuhle kombu?
Stagg nebrat. Jestli je to o kousíček lepší než Stagg, tak bych se toho taky docela bál. Na druhou stranu k Thomannovi jezdí hodně lidí pro kytary, takže HB by "kvalitní" teoreticky být mohly... za tuhle cenu nečekej pořádnej nástroj, to už víš.
toho Line 6 bych se nebál - má hodně zvukovejch možností, mohl by sis tam nakroutit co potřebuješ.
Nevím co myslíš těma drátama
- jakejkoliv kabel Jack-JAck - za mě bych doporučil PLANET WAVES CIRCUIT BREAKER se spínačem. Dřív jsem měl jakýsi levnější, no name kabely, vydržely mi asi 2 měsíce a musel jsem měl za jiný. Pak jsem zainvestoval do Planet waves a mám je už skoro 2 roky a v pohodě...
toho Line 6 bych se nebál - má hodně zvukovejch možností, mohl by sis tam nakroutit co potřebuješ.
Nevím co myslíš těma drátama

Tak ten PLANET WAVES CIRCUIT BREAKER nevypadá nějak draze. Více než 3 metry asi není potřeba.
záleží drahej jak pro koho... já si kupoval 6 metrovou, ať můžu s kytarou chodit po pokoji
ale záleží na tobě...
pokročil jsi nějak s výběrem??

pokročil jsi nějak s výběrem??
S výběrem jsem moc nepokročil. Teď budu dělat autoškolu tak toho času moc mít nebudu a jsou to další výdaje. Škola je nějak těžší a těžší (kdo by to řekl?) tak asi počkám až udělám autoškolu a pak si můžu koupit něco co nebudu muset měnit za pár měsíců. Do té doby bych měl mít dost peněz.
Zdravím všechny kytaristy.
Tohle fórum jsem objevil nedávno a tak se pozdě ptám, už sis vybral? Kytaru Harley Benton SG od Thomanna mám od loňského léta. Tak pokud sis ještě nic nekoupil, dej vědět a zkusím ti napsat pár vět o téhle kytaře.
Tohle fórum jsem objevil nedávno a tak se pozdě ptám, už sis vybral? Kytaru Harley Benton SG od Thomanna mám od loňského léta. Tak pokud sis ještě nic nekoupil, dej vědět a zkusím ti napsat pár vět o téhle kytaře.
jaký jestli sis ještě nevybral?
normálně zajeď do sekce "naše názory na kytary", založ nový topic a o zkušenosti se poděl
takhle má forum fungovat