Krytka šroubu na krku kytary
-
Krytka šroubu na krku kytary
Zdravím... Dneska jsem zjistil nemilou věc. Praskla mi taková ta krytka, co kryje šroub pro předpětí v krku kytary, takový ten zvonek. Netuším proč. Máte někdo typ, kde ho sehnat?? Všechny co jsem našel byly pro gibson - měli dole jen jeden šroubek, já potřebuji 2, které používá epiphone. Text mi je celkem jedno co tam bude (100, studio, standard...).
Díky moc
Díky moc
Re: Krytka šroubu na krku kytary
Není problém ji sehnat třeba tady - http://www.bachmusik.com/krytka-sroubu- ... -58mm_p667
Záleží ale na tobě, jestli si chceš nechat poslat krytku za 39 korun a za poštovné dát 120
Škoda, že ti nepraskla o dva dny dřív
Dělal jsem velkou objednávku u Thomanna a mohl jsem ti jí poslat v dopise.
Nebo si jí můžeš vyříznout, můj syn je takhle vyřezával buď z nějaké plastové tabulky a nebo z hliníkového plechu. A když ten hliník vyleštil, vypadalo to suprově.
Spíš by mě zajímalo, proč to prasklo. Samo od sebe nebo jsi přitáhnul vruty a v té díře to prasklo? Je to divné, ten plast není ničím namáhán.
Záleží ale na tobě, jestli si chceš nechat poslat krytku za 39 korun a za poštovné dát 120

Škoda, že ti nepraskla o dva dny dřív

Nebo si jí můžeš vyříznout, můj syn je takhle vyřezával buď z nějaké plastové tabulky a nebo z hliníkového plechu. A když ten hliník vyleštil, vypadalo to suprově.
Spíš by mě zajímalo, proč to prasklo. Samo od sebe nebo jsi přitáhnul vruty a v té díře to prasklo? Je to divné, ten plast není ničím namáhán.
-
Podezřívám se, že jset ty šrouby moc utáhnul, cca před měsícem jsem šteloval krk a možná už je to od té doby...
Za tuhle cenu to opravdu kupovat nebudu, počkám, jestli to najdu někde, kam můžu dojet, nebo to vzít třeba se strunama a tak.
Díky
Za tuhle cenu to opravdu kupovat nebudu, počkám, jestli to najdu někde, kam můžu dojet, nebo to vzít třeba se strunama a tak.
Díky
Pokud jsi z Litvínova, tak do Mostu to nemáš moc daleko, co?
V Mostu tu krytku mají tady - http://hudebniny.tymos.cz/index.php?mai ... cts_id=447
Nevím, jak tu krytku máš u ořechu tvarovanou, ale určitě to pilník a tvoje ruce zvládnou.
EDIT: To máš na svojí Epinu LP? Tak tam dávali oba druhy "zvonků". Ten u pražce rovný i ten "vyboulený".

V Mostu tu krytku mají tady - http://hudebniny.tymos.cz/index.php?mai ... cts_id=447
Nevím, jak tu krytku máš u ořechu tvarovanou, ale určitě to pilník a tvoje ruce zvládnou.
EDIT: To máš na svojí Epinu LP? Tak tam dávali oba druhy "zvonků". Ten u pražce rovný i ten "vyboulený".

-
Do těch hudebnin jsem se zítra chystal, na jejich webovky jsem nekoukal, děkuju Ti :potlesk:
Já tam mám tu rovnou, vezmu jí sebou a zjistím si to. Snad pořídím dobře.
Já tam mám tu rovnou, vezmu jí sebou a zjistím si to. Snad pořídím dobře.
-
Tak v hudebninách měli jen bez popisků, ty jsem si nechával na poslední možnost.
Objevil jsem ale ne e-bay spoustu všech možných variant, které i s poštou vycházejí do 100Kč
Objevil jsem ale ne e-bay spoustu všech možných variant, které i s poštou vycházejí do 100Kč
Nebo tak.CreAtive_34 píše:Objevil jsem ale ne e-bay spoustu všech možných variant, které i s poštou vycházejí do 100Kč
Nebo ti navrhnu jednoduché řešení zdarma.
Vím, že se ta krytka na zvuku kytary nepodílí a je jedno jestli má dvě nebo tři dírky

U dvou kytar jsem měnil 3. dírkové za 2. dírkové takhle:
Z původní krytky jsem si vyřízl (vystřihl, vypiloval...) čtvereček, který přesně zapadl (nebo spíš s použitím slabé síly) zapadl do vyfrézovaného otvoru, kde je matice výztuhy. Musí přesně lícovat s povrchem hlavy kytary. Samozřejmě, že ten čtvereček dáš až těsně k ořechu.
Potom jsem na něj kápl vteřinové lepidlo a přiložil krytku s dvěma dírami. Po slepení krytku vypáčíš a provrtáš tu spodní dírku skrz ten přilepený čtvereček a natočíš vrut. Ten tam plní jen estetickou úlohu.
No a pak zaklapneš krytku zpátky a přichytíš jí horním vrutem. Původní díra v hlavě ti bude určitě lícovat s dírou v nové krytce. A když ne, tak není problém to předvrtat, nebo ten pidivrut našroubovat bez předvrtání.
No a kdyby nic nefungovalo, tak tu máme oboustranné lepící pásky. A ty drží jako čert.
A proč řešení zdarma? Protože když mi přes SZ napíšeš adresu, tak ti pošlu tuhle originál Gibson (do ničeho tě nenutím, je to jen návrh a respektuji, že se ti to třeba nelíbí). Oproti obrázku je z dvouvrstvého plastu a má tudíž navíc bílý okraj:

Teď ještě pár fotek k mému kutilství bez komentáře.

-
Díky moc. Uvidím co z toho vznikne a kdyžtak postnu fotku. 

A určitě budou hezčí než ty moje. Soudím tak podle tvého webu.CreAtive_34 píše:postnu fotku.
Milan: Nejvíce na tom ale stejně musím ocenit smysl pro detail a "kapesníček" s logem Gibson
, pěkné! 

No já vím, Gibson foreverDejvis píše:Milan: Nejvíce na tom ale stejně musím ocenit smysl pro detail a "kapesníček" s logem Gibson, pěkné!

Chtěl jsem aby to mělo kontrastní podklad a po ruce jsem měl kapesníček Gibson, který jsem dostal s kytarou. Taky jsem ho mohl otočit rubem nahoru