Jakou vybrat kytaru?

Šest strun, sedm strun, plné tělo se SC i HB snímači
Odpovědět
robertzen

Jakou vybrat kytaru?

Příspěvek od robertzen »

Zdravim, rozhoduju se mezi kytarama a chci se zeptat na vas nazor...
1)http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... 27:0:0:1:0
2)http://kytary.cz/washburn-wm17c/103558/?SE5932:0:0:1:0
Diky

Janny

Re: Jakou vybrat kytaru?

Příspěvek od Janny »

Ahoj, zkušenost nemám ani s jednou z nich, ale doporučuji jít do obchodu - vyzkoušet, která ti líp padne ve všech směrech - tloušťka a tvar krku, dohmat, tvar těla, zvuk atp. ;) Přeji dobrej výběr 8-)

robertzen

Příspěvek od robertzen »

Jo jo to taky udelam, dik. Ja jen jestli s nimi nemate nejake zkusenosti a nebo jen znacky, ja se ve firmach moc nevyznam, znam jen Fender a Ibanez a to je vsecko :prvni: :D tak treba jen ohlasy na firmy :nice:

Janny

Příspěvek od Janny »

Co se týče mě, tak proti Cortkám nic nemám - hrálo si mi na ně fajn (jak elektrický tak akustický) a s tou druhou nevím, tu neznám 8-)

robertzen

Příspěvek od robertzen »

Tak jsem koupil tu Washburnku :) precet jsem si neco z jejich historie a pry to byla 1.evropska firma co vyrabela el.kytary a zacala pouzivat magneticke snimace-nevim co je na tom pravdy ale asi to lez nebude :D...kolem roku 70 se dostala na pokraj krachu ale dnes uz vyrabi kytary ktere jsou vyrazne svym designem...btw na washburnky hraje napr. Emppu Vuorinen z Nightwish :) Jinak kytara hraje zatim nad ocekavani :D

Smajda

Příspěvek od Smajda »

tak přeji hodně odehraných songů ;) já se v eletrikách nevyznám, proto to nechávám na janny
Takovej malilinkatej kytarista Šmajdíček :)

Podpoře prosím fórum přidáním banneru na váš web.

Janny

Příspěvek od Janny »

Já taky jen popřeju ať dobře hraje, protože takový medový řečičky maj téměž u každé firmy :-) Ale i tak, good luck :potlesk:

zerg

Příspěvek od zerg »

btw na washburnky hraje napr. Emppu Vuorinen z Nightwish
Hahaha tak teď jsem se pobavil. Emmpu používá kytary ESP to je trochu jiná kategorie. Dokonce v jednom rozhovoru s ním jsem četl že má s firmou smouvu, takže od ní dostává přesně to co si řekne, tedy ne sériově vyráběné kusy, ale stavby přímo ''na tělo''.

Tady je důkaz:

http://dic.academic.ru/pictures/enwiki/ ... uitar1.jpg
http://www.espguitars.ru/images/guitars ... d_Girl.jpg

Je možné, že je používal v minulosti to 100% nevím, ale teď určitě hraje na ESP.
Naposledy upravil(a) zerg dne 20 zář 2009 22:18, celkem upraveno 2 x.

Janny

Příspěvek od Janny »

Neřeš, sou schopný napsat všechno aby se to prodávalo :)

marianguitar

Příspěvek od marianguitar »

Sice toto nesuvisi s vyberom jeho gitary ale k vseobecnosti pridam zopar postrehov pre vyber prve el. gitary:

- vela ludi si vybera svoju prvu gitaru podla vzhladu = velka chyba !!! Najlepsie je prenechat toto niekomu skusenejsiemu, ak nie je po ruke, tak by som urcite pri vybere postupoval nasledovne:
- kedze neviem, co a ako budem hrat /styl, žaner atp/, tak najpraktickejsia zostava snimacov je singel/singel/humbucker, HB pri kobylke...
- rozhodne by som vyberal na zaciatok nastroj bud s pevnou kobylkou alebo s klasickou vibra pakou s tym, ze telo tremola bude lezat na tele nastroja a rozhodne nebude plavajuce = obojstranne vratne...
- pred kupou si aspon skontrolujem rovnost krku /gitarou od oka zamierim tak ako keby som zacielil s puškou a sledujem jeden a potom druhy okraj = hranu hmatniku, ci su tam nejake nerovnosti, skontrolujem funkcnost ovladacich prvkov, napr. hlasitostne potenciometre, korekcie, prepinac snimacov atd...
- ak neviem nic hrat, tak poziadam predavajuceho, aby mi gitaru predviedol zapnutu a vyskusal vsetky funkcne prvky /riesime bod vyssie/ a okrem toho aby mi prebehol vsetky tony na hmatniku, ci to niekde velmi nedrnci a to nielen na aparate ale aj na sucho...
- skontrolujem nastroj po vizualnej stranke, ci nema nejake skrabance alebo defekty /po prineseni nastroja domov sa takzo predajcovi dokazuje, kto to urobil/...
- v neposlednom rade je potrebne by pri zemi a davat do suladu svoje poziadavky s cenovou kategoriou nastroja, ktory kupujem...
howgh... ;)

Odpovědět