Co říkáte na "Double Neck" kytary?
Co říkáte na "Double Neck" kytary?
Zdravím, tak jsem již pevně rozhodnut si pořídit dle mého překrásnou kytaru Epiphone G-1275 s dvěma krky... Toto tedy nemá být ani tak dotaz, jako spíše obecná diskuze o těchto "vícekrkých" kytarách! Co si o nich myslíte? Na mnoha místech se o tom dočítám jen samou kritiku, jak je to těžké, jak je to nevzhledné, nepraktické atd... Pro mne to ale má rozhodně nějaké kouzlo a vzhledem k tomu, že většinou trénuji či se učím v sedě a pěkně doma v teple, bude to pro mě asi zajímavá volba... Uvažoval jsem od Epiphone i o Les Paulu či Lubovce, ale u těch se obávám, že ten posun by nebyl až tak velký... Věřím, že tato Double Neck kytara mě může opět posunout o něco dál, a to minimálně už jen tou 12ti strunkou, na kterou jsem ještě v životě nehrál...
Hrál už někdo z vás na takovou kytaru, a nebo případně chtěl/nechtěl by ji zkusit? A když, tak proč ano, proč ne? Má to podle vás ještě v dnešní době vůbec smysl?
Prý to bylo v módě hlavně v šedesátých a sedmdesátých létech a dnes už to údajně moc nefrčí, ale já jsem nikdy moc nešel s módou....
Hrál už někdo z vás na takovou kytaru, a nebo případně chtěl/nechtěl by ji zkusit? A když, tak proč ano, proč ne? Má to podle vás ještě v dnešní době vůbec smysl?
Prý to bylo v módě hlavně v šedesátých a sedmdesátých létech a dnes už to údajně moc nefrčí, ale já jsem nikdy moc nešel s módou....
Re: Co říkáte na "Double Neck" kytary?
Tak jak na to koukám, tak dneska už tyto kytary opravdu moc nefrčí...
Tento typ kytar pro mě nikdy nebyl zajímavý, ale pokud se to někomu líbí, tak ať na ni klidně hraje. Řekl bych, že tyto kytary jsou víc stylový než praktický. Moc často vidět nejsou, což možná budu daný tou větší váhou. Zajímalo by mě, jestli ten spodní krk nezavazí při hraní na ten vrchní A taky naopak, jestli nezavazí na vrvhní při hraní na tu spodní
A nebylo by lepší si pro ten posun v hraní koupit přímo dvanáctistrunnou kytaru?? Řekl bych, že by tě to možná vyšlo i cenově líp koupit si kytary 2 místo 1 dvoukrké.
A nebylo by lepší si pro ten posun v hraní koupit přímo dvanáctistrunnou kytaru?? Řekl bych, že by tě to možná vyšlo i cenově líp koupit si kytary 2 místo 1 dvoukrké.
Až se tady zaregistruje Jimmy Page, tak nám třeba řekne víc
Na 12 strun jsem nikdy nehrál, mám problém se šesti , ale jinak je to zajímavá kytara. Asi bych se bál přepadávání na hlavu, několik Epin se šesti strunami jsem vyzkoušel (a to hraju zásadně v sedě) a musel jsem podpírat krk jak houslista.
Pokud más v repertoáru písničky, kde střídáš obě kytary, tak proč ne.
Podle mě by praktičtější bylo mít dva krky po šesti strunách a jeden krk mít jinak naladěný (podladěný).
Zajímavá tvarem je i tahle.
A co tohle? To je určitě vyvážená kytara se dvěma krky :
Na 12 strun jsem nikdy nehrál, mám problém se šesti , ale jinak je to zajímavá kytara. Asi bych se bál přepadávání na hlavu, několik Epin se šesti strunami jsem vyzkoušel (a to hraju zásadně v sedě) a musel jsem podpírat krk jak houslista.
Pokud más v repertoáru písničky, kde střídáš obě kytary, tak proč ne.
Podle mě by praktičtější bylo mít dva krky po šesti strunách a jeden krk mít jinak naladěný (podladěný).
Zajímavá tvarem je i tahle.
A co tohle? To je určitě vyvážená kytara se dvěma krky :
Dejw: No rozhodně to není volba rozumu , prostě mně ta kytara z nějakého důvodu totálně učarovala... Jinak máš pravdu, určitě by bylo lepší si pořídit ještě jednu 12ti strunku a vyšlo by to levněji, ale když ono je to tak pěkný... Váha by mi snad vadit neměla, s mojí postavou si s tím už nějak poradím a nakonec možná bude ještě lehčí než můj Les Paul od Stagga... Každopádně hraju skoro pořád v sedě, takže tam asi problém nebude... A jestli bude ten druhý krk při hraní vždy překážet, to se holt uvidí... Při nejhorším z toho bude dekorace na zeď...
Milan: Tak tohle už je opravdu trochu extrém... Na tohle bych se opravdu nechytal, ale vyvážená musí být opravdu dobře, to zasejc jo... Ten B.C.RICH nevypadá zle, má docela zajímavý design a je to celkem neokoukané, ale já bych přece jen raději zůstal u klasiky... Podle té foto vypadá jako dvě šestistrunky, ale v popisu je uvedeno 6/12 str., tak nevím jak je to tam řešené...
Jo jo, sám velký Jimmy Page by nám v tom asi udělal jasno, ale toho se tu nejspíše jen tak nedočkáme...
Ale tohle mě u Jimmyho trochu překvapilo...
Milan: Tak tohle už je opravdu trochu extrém... Na tohle bych se opravdu nechytal, ale vyvážená musí být opravdu dobře, to zasejc jo... Ten B.C.RICH nevypadá zle, má docela zajímavý design a je to celkem neokoukané, ale já bych přece jen raději zůstal u klasiky... Podle té foto vypadá jako dvě šestistrunky, ale v popisu je uvedeno 6/12 str., tak nevím jak je to tam řešené...
Jo jo, sám velký Jimmy Page by nám v tom asi udělal jasno, ale toho se tu nejspíše jen tak nedočkáme...
Ale tohle mě u Jimmyho trochu překvapilo...
Dejvis-
Je to trošku netradiční, původní ořech plní i funkci kobylky, hlava kytary je zároveň i struníkem a kombinovaná kobylka se struníkem plní funkci i ořechu
Alespoň že oktávy se pro všech 12 strun ladí na jednom stejném místě Tedy doufám!
Tak tomuhle úplně rozumím.No rozhodně to není volba rozumu , prostě mně ta kytara z nějakého důvodu totálně učarovala...
Proč hned věšet kytaru na hřebík? Ten překážející krk se dá vždycky odšroubovat nebo uříznout . Materiálu na odebírání a odlehčení je tam dost.A jestli bude ten druhý krk při hraní vždy překážet, to se holt uvidí... Při nejhorším z toho bude dekorace na zeď...
Popis i foto souhlasí. Zvětši si ten obrázek a pozorně se dívej. Na levé hlavě mezi ladícími mechanikami je 6 dírek a v nich je ukotveno šest strun. A ladící mechaniky pro tyto struny jsou na těle kytary (vlevo dole v tom brutálním vykrojení těla).Podle té foto vypadá jako dvě šestistrunky, ale v popisu je uvedeno 6/12 str., tak nevím jak je to tam řešené...
Je to trošku netradiční, původní ořech plní i funkci kobylky, hlava kytary je zároveň i struníkem a kombinovaná kobylka se struníkem plní funkci i ořechu
Alespoň že oktávy se pro všech 12 strun ladí na jednom stejném místě Tedy doufám!
Určitě je to volba rozumu, pokud by tě hraní nebavilo, těžko bys uvažoval o koupi dalšího nástroje. Jako rozumný kytarista si chceš splnit sen. Jen mám obavu, jestli by se ti to nevěšelo blbě, přeci jenom ty 2 krky, bys asi musel mít i 2 stojany na to zavěšení...
Milana, co to tady čtu?? Odšroubovat nebo uřezat krk?? To se mi vůbec nelíbí, takový věci by se neměli nikde veřejně psát, aby se toho někdo opravdu nechytl a neprováděl to v praxi...
Milana, co to tady čtu?? Odšroubovat nebo uřezat krk?? To se mi vůbec nelíbí, takový věci by se neměli nikde veřejně psát, aby se toho někdo opravdu nechytl a neprováděl to v praxi...
Asi jsem k tomu nenaklikal dostatečný počet smajlíků. Přeci rozumný člověk nebude ničit svůj drahý nástroj. Nebo si fakt myslíš, že by se nějaký kutil designer primitiv našel? Myslím si, že ne a každý to pochopil jako nadsázku.Dejw píše:Milana, co to tady čtu?? Odšroubovat nebo uřezat krk?? To se mi vůbec nelíbí, takový věci by se neměli nikde veřejně psát, aby se toho někdo opravdu nechytl a neprováděl to v praxi...
No někteří dokážou překvapit, možná by se nějakej takovej kazisvět našel... znám jednoho takovýho experta, co rozmlátil kytaru o futra jenom proto, že ho to nebavilo a nešli mu přechytávat akordy Myslím, že pokud bys měl takovou zkušenost, tak by ses nedivil té reakci.
Samozdřejmě to beru jako nadsázku U toho co jsem psal byl taky smajlík, nemůžeme úplně vše brát vážně, občas se to musí trochu odlehčit...
Samozdřejmě to beru jako nadsázku U toho co jsem psal byl taky smajlík, nemůžeme úplně vše brát vážně, občas se to musí trochu odlehčit...
Teda, řezat na takové kytaře jeden z krků, to mi příjde skoro jako zločin... Mnohem lepší by určitě bylo ji v polovině rozpůlit a byly by z toho hned dvě pěkné kytary v "poloSG" stylu... Ne, teď vážně, já osobně bych nedokázal zničit snad ani tu nejlevnější čínskou kytaru! (a natož ještě tak drahou čínskou kytaru ) Vždy v tom vidím něčí práci, při které do té kytary dal i kus sebe, nějakou hodnotu materiálu a nebo někoho, komu by ta kytara (nebo jiná věc) mohla ještě dělat radost...
Vždycky jsem si říkal, co to asi Slash rozmlátil a hodil ze skály v klipu "Don't Cry" a zda to byla skutečně jeho Gibsonka...
Milan: No jo, teď na to koukám a opravdu je to tak... To je opravdu zajímavé řešení a celkově moc pěkná kytara.
Vždycky jsem si říkal, co to asi Slash rozmlátil a hodil ze skály v klipu "Don't Cry" a zda to byla skutečně jeho Gibsonka...
Milan: No jo, teď na to koukám a opravdu je to tak... To je opravdu zajímavé řešení a celkově moc pěkná kytara.
Ono to záměrné rozbíjení kytar bohužel patří k image některých kapel.
Na vlastní oči jsem to viděl vloni na koncertu Kissáků, kdy Paul Stanley roztřískal svojí kytaru o zem. No, co na to říct. Dost mě to rozhodilo tohle vidět naživo. Nechápu to, ten nástroj ho velice dobře živí a takový laciný gesta jsou trapný.
Nejvíc mě ale zasáhlo to, co udělal vloni na podzim generální ředitel firmy Gibson Henry Juszkiewicz při první prezentaci jejich nové kytary Firebird X.
Vzal do ruky novou Gibson SG a snažil se jí rozmlátit o nějaký betonový kvádr na pódiu. Bohudík jsou kytary Gibson vyráběny tak, že se mu to nepodařilo.
Ovšem nechápu jeho pohnutí v mozku, takový člověk by neměl stát v čele takové firmy. Osobně miluji Gibson SG a tohle je pro mě neuvěřitelně velký šok.
Tady je odkaz na to video, je to v čase 0:26 - http://www.gibson.com/en-us/Lifestyle/F ... ress-1029/
Na vlastní oči jsem to viděl vloni na koncertu Kissáků, kdy Paul Stanley roztřískal svojí kytaru o zem. No, co na to říct. Dost mě to rozhodilo tohle vidět naživo. Nechápu to, ten nástroj ho velice dobře živí a takový laciný gesta jsou trapný.
Nejvíc mě ale zasáhlo to, co udělal vloni na podzim generální ředitel firmy Gibson Henry Juszkiewicz při první prezentaci jejich nové kytary Firebird X.
Vzal do ruky novou Gibson SG a snažil se jí rozmlátit o nějaký betonový kvádr na pódiu. Bohudík jsou kytary Gibson vyráběny tak, že se mu to nepodařilo.
Ovšem nechápu jeho pohnutí v mozku, takový člověk by neměl stát v čele takové firmy. Osobně miluji Gibson SG a tohle je pro mě neuvěřitelně velký šok.
Tady je odkaz na to video, je to v čase 0:26 - http://www.gibson.com/en-us/Lifestyle/F ... ress-1029/
Naposledy upravil(a) Milan dne 17 srp 2011 13:25, celkem upraveno 1 x.
Abysme moc neodbočili od tématu tohoto vlákna, tak se podívejte na tyto fotografie.
Nedá mi to a tak sem musím dát z té kolekce tenhle extrém:
Nedá mi to a tak sem musím dát z té kolekce tenhle extrém:
Tak to je paráda! Některé z těch kytar jsou opravdu moc pěkné kousky , ovšem některé z nich mi příjdou pro změnu zas úplně hrozné... Ty nůžky, to je celkem už mimo moje chápaní , ale na druhou stranu zase nikdo nemůže tvrdit, že není originální... Každopádně děkuji za odkaz, je pěkné mít je všechny takto pohromadě...Milan píše:Abysme moc neodbočili od tématu tohoto vlákna, tak se podívejte na tyto fotografie.
Jinak k tomu OT - také nechápu, co z toho kdo má, ničit kytaru... Ještě to dokážu pochopit třeba v tom hudebním klipu, kde to je dejme tomu součást příběhové linky, ale z té předváděčky Gibsona mi to už hlava nebere... Kdyby mi to SGčko raději dal... Na mě by ten pán ale touto propagací rozhodně dojem neudělal...
Tak jsem si myslel, že Ace Frehley hrál vždy na Gibson LP a tak mě překvapily tyhle fotky:
Tak ta je moc pěkná... Ale on si na "dvojku" zahraje občas snad každý...