Co říkáte na "Double Neck" kytary?

Šest strun, sedm strun, plné tělo se SC i HB snímači
CreAtive_34

Re: Co říkáte na "Double Neck" kytary?

Příspěvek od CreAtive_34 »

Kytara je to vážně nádherná, někdy bych si na takovou rád zahrál :)
Ale vrtá mi hlavou, proč 12ka má snímače kryté a šestistruná má opencoil... :idea:

Milan

Příspěvek od Milan »

CreAtive_34 píše:Ale vrtá mi hlavou, proč 12ka má snímače kryté a šestistruná má opencoil... :idea:
Epiphone G 1275 STANDARD
Obrázek

Epiphone G 1275 CUSTOM
Obrázek
Za pozornost stojí taky rozdílná vzdálenost struníku od kobylky u Standardu a Customu. A taky vzájemná vzdálenost potenciometrů.

Dejvis

Příspěvek od Dejvis »

CreAtive_34 píše:Kytara je to vážně nádherná, někdy bych si na takovou rád zahrál :)
Ale vrtá mi hlavou, proč 12ka má snímače kryté a šestistruná má opencoil... :idea:
Tak až pojedeš někdy kolem, tak se můžeš zastavit! :) Zrovna dokončujeme klubovnu / zkušebnu, takže pak už by to neměl být problém... 8-) Je do docela zážitek, jen na tu 12tku mi to vybrnkávání ještě stále ne a ne jít! :P Jinak to provedení "Custom" bylo řekl bych zamýšleno tak trochu jako replika Gibsona EDS-1275, na kterou hraje Jimmy Page... :) Alespoň si to tedy myslím, jinak nevím... :D
Milan píše:
Dejvis píše:Jo jo, léta jsou u G-1275 na vrchní desce opravdu orientována kolmo k ose těla
Nejdřív jsem si myslel, že jsou to opravdová léta dřeva, ale není to spíš fládrování?
Asi ano, já se v tomto bohužel moc nevyznám, ale nejspíše to opravdu bude nějaká úprava laku... :) Léta dřeva jsou dobře vidět po celé zadní straně. :) Přiznám se, že když teď koukám na tu verzi "Standard", její přední deska mi příjde zajímavější právě tím přírodním povrchem... :) Ale obě mají něco do sebe, na "Customce" se mi moc líbí právě ty nekryté snímače u spodního krku... :twisted:

A děkuji za srovnání a nové informace, já osobně si takových detailů jen tak nevšímám... :?:

Milan

Příspěvek od Milan »

A znáte kytaromandolínu od Gibsona? Samozřejmě Double neck, abych nebyl OT :)
ObrázekObrázekObrázek
Dejvis-
Jinak to provedení "Custom" bylo řekl bych zamýšleno tak trochu jako replika Gibsona EDS-1275, na kterou hraje Jimmy Page...
Ono s tou gibsonkou a epiphonkou se to má tak, že co je u Gibsona Standard, tak u Epiphonu je Custom. A jedná se opravdu o repliku Jimmy Page.
ObrázekObrázek

Dejvis

Příspěvek od Dejvis »

Sakryš, stejně ale ta Gibsonka vypadá o moc líp! :D Hodně tomu přidává i ten krásnej tvar hlav u Gibsona... :)

Milan

Příspěvek od Milan »

No tu hlavu vymyslel Gibson pěknou (podle tvaru se jí říká "otevřená kniha") a taky je nádherná kresba dřeva.
Jenomže fotka zůstane fotkou do té doby, než budeš ochotný dát 70 tisíc za kytaru.
A to si myslím nehrozí u nikoho tady z nás :D
Ale ty máš doma nádhernou kytaru (kterou ti v dobrém slova smyslu závidím), na kterou můžeš být pyšný.

Odpovědět