Kytara je to vážně nádherná, někdy bych si na takovou rád zahrál
Ale vrtá mi hlavou, proč 12ka má snímače kryté a šestistruná má opencoil...
Co říkáte na "Double Neck" kytary?
-
Re: Co říkáte na "Double Neck" kytary?
Epiphone G 1275 STANDARDCreAtive_34 píše:Ale vrtá mi hlavou, proč 12ka má snímače kryté a šestistruná má opencoil...
Epiphone G 1275 CUSTOM
Za pozornost stojí taky rozdílná vzdálenost struníku od kobylky u Standardu a Customu. A taky vzájemná vzdálenost potenciometrů.
Tak až pojedeš někdy kolem, tak se můžeš zastavit! Zrovna dokončujeme klubovnu / zkušebnu, takže pak už by to neměl být problém... Je do docela zážitek, jen na tu 12tku mi to vybrnkávání ještě stále ne a ne jít! Jinak to provedení "Custom" bylo řekl bych zamýšleno tak trochu jako replika Gibsona EDS-1275, na kterou hraje Jimmy Page... Alespoň si to tedy myslím, jinak nevím...CreAtive_34 píše:Kytara je to vážně nádherná, někdy bych si na takovou rád zahrál
Ale vrtá mi hlavou, proč 12ka má snímače kryté a šestistruná má opencoil...
Asi ano, já se v tomto bohužel moc nevyznám, ale nejspíše to opravdu bude nějaká úprava laku... Léta dřeva jsou dobře vidět po celé zadní straně. Přiznám se, že když teď koukám na tu verzi "Standard", její přední deska mi příjde zajímavější právě tím přírodním povrchem... Ale obě mají něco do sebe, na "Customce" se mi moc líbí právě ty nekryté snímače u spodního krku...Milan píše:Nejdřív jsem si myslel, že jsou to opravdová léta dřeva, ale není to spíš fládrování?Dejvis píše:Jo jo, léta jsou u G-1275 na vrchní desce opravdu orientována kolmo k ose těla
A děkuji za srovnání a nové informace, já osobně si takových detailů jen tak nevšímám...
A znáte kytaromandolínu od Gibsona? Samozřejmě Double neck, abych nebyl OT
Dejvis-
Dejvis-
Ono s tou gibsonkou a epiphonkou se to má tak, že co je u Gibsona Standard, tak u Epiphonu je Custom. A jedná se opravdu o repliku Jimmy Page.Jinak to provedení "Custom" bylo řekl bych zamýšleno tak trochu jako replika Gibsona EDS-1275, na kterou hraje Jimmy Page...
Sakryš, stejně ale ta Gibsonka vypadá o moc líp! Hodně tomu přidává i ten krásnej tvar hlav u Gibsona...
No tu hlavu vymyslel Gibson pěknou (podle tvaru se jí říká "otevřená kniha") a taky je nádherná kresba dřeva.
Jenomže fotka zůstane fotkou do té doby, než budeš ochotný dát 70 tisíc za kytaru.
A to si myslím nehrozí u nikoho tady z nás
Ale ty máš doma nádhernou kytaru (kterou ti v dobrém slova smyslu závidím), na kterou můžeš být pyšný.
Jenomže fotka zůstane fotkou do té doby, než budeš ochotný dát 70 tisíc za kytaru.
A to si myslím nehrozí u nikoho tady z nás
Ale ty máš doma nádhernou kytaru (kterou ti v dobrém slova smyslu závidím), na kterou můžeš být pyšný.