PS: Dokonce jsem našel někde na netu celý sety elektroakustických kytar. Např. http://www.audiotek.cz/product-37520-fe ... k-rosewood
Prosím o vaše názory a typy

Díky

Souhlasím s tímto dotazem - názorem.SchecterDud3 píše:Když se ti líbí elektrické kytary a doma máš španělku, proč si nekoupíš rovnou elektrickou?
Dejw píše:Musíš se napřed rozhodnout, co bys chtěl hrát a podle toho si vybrat nástroj. Z elektroakustiky zvuk elektriky nedostneš ani když použiješ nějaký efekty. Osobně bych se taky přiklonil spíš k té elektrice, ale konečný rozhodnutí je na tobě.
Značky, který zmiňuješ jsou relativně v pohodě, ale tak by sis měl nástroj vzít do ruk a vyzkoušet si ho. Každýmu sedí něco jinýho a není možný se řídit jenom názorem z netu...
Než dáme nějakou typ na konkrétní kytary, tak bys mohl upřesnit, jestli cílová částka (8000) je investice jen do kytary nebo kytara + kombo
Chlape, co ti poradit???Elektrika mě lákala, ale nevim jestli by mě na ní hraní bavilo. Jak jsem už psal, mám španělku a v dobách kdy jsem se na ni začínal učit, tak jsem viděl u kamaráda elektroakustiku. Byl jsem z ní unešen. A tak nějak mi to vydrželo do dneška.
Milan píše:Bucca -Chlape, co ti poradit???Elektrika mě lákala, ale nevim jestli by mě na ní hraní bavilo. Jak jsem už psal, mám španělku a v dobách kdy jsem se na ni začínal učit, tak jsem viděl u kamaráda elektroakustiku. Byl jsem z ní unešen. A tak nějak mi to vydrželo do dneška.
Jestli sám nevíš, jestli by tě hraní na elektriku bavilo, tak to tady nevyřešíme a taky to hlavně nebylo obsahem tvého prvního dotazu. V tvém případě bych tedy elektriku zavrhnul.
Elektroakustiku jsi viděl a jsi z ní unešen (a víš, že by tě to na ní bavilo?).
Osobně si myslím, že je to slabá motivace. Máš nějakého oblíbeného zpěváka/čku nebo skupinu co na elektroakustiku hrají? Tam bych pochopil vzor, idol, motivaci, chuť. Ale motivace je věc subjektivní.
Mě se taky třeba líbí dudy v písníčce "Its a Long Way To The Top" od AC/DC a jsem z nich unešen, ale abych si je pořídil a začal se na ně učit - tak to tedy nee.![]()
![]()
Nechci a nebudu tě od něčeho odrazovat, mám rád lidi co něčeho chtějí dosáhnout a něco umět. Taky nevím kolik je ti let a co pro tebe znamená 8 tisíc.
Mě už dávno bylo 40 a setsakra bych si rozmyslel, do čeho investuji tolik peněz.
Ono udělat si radost je prima, ale aby to nebyla radost krátkodobá.
Věř mi, vše si dobře rozmysli, kytary si vyzkoušej a věnuj tomu třeba celý den. Obsluhy se můžeš samozřejmě ptát, ale jsou to mnohdy obchodníci, kteří chtějí prodat aby uživili rodiny. Jako neznalý elektroakustik bych si s sebou vzal někoho známého, kdo tomu trochu rozumí - třeba toho svého kamaráda u kterého jsi viděl tu elektroakustiku.
Tuhle kytaru má strejda (akorát v černé barvě) a mně osobně se na ní hrálo moc dobře...Bucca píše:Tak jsem prolezl menší hudebniny a dost se mi líbila tato elektroakustika
http://www.audiotek.cz/product-29099-ep ... e-sunburst
jak zvukově tak vzhledově
Nemáte s ní někdo zkušenosti, popřípadě co si o ní myslíte?
Dejw snad promine, ale přesně pravý opak je pravdou. Vždy je problém z elektroakustiky dostat ušlechtilý, dřevěný zvuk opravdové kytary, ale dostat z toho něco, co připomíná elektrickou kytaru je strašně jednoduché. Většina systémů snímání produkuje více či méně "drátěný" zvuk a zk**vit signál z elektroakustiky je sranda, akorát to nemusí jít podle tvých představ pomocí krabiček, které běžně koupíš. Když ale signál proženeš počítačem, může z toho vzniknout naprosto cokoliv, od kvákání žab po křik raněné laně...Dejw píše:...Z elektroakustiky zvuk elektriky nedostneš ani když použiješ nějaký efekty....