Kytarová zbrojnice: Vladimír Mišík

Odpovědět
matomisik
Příspěvky: 45
Registrován: 03 úno 2019 19:22

Kytarová zbrojnice: Vladimír Mišík

Příspěvek od matomisik »

Videoreportáž se zpěvákem a hudebníkem Vladimírem Mišíkem.
6. 3. 2020

Tuto legendu českého bigbítu netřeba představovat. Dříve Matadors či Blue Effect, nyní sólový interpret se svou kapelou Etc v zádech. Vladimír nám povyprávěl jak s kytarou začínal před holkama v parku a postupně nám ve videu ukázal všechny své kytary, které za posledních téměř 50 let používal. Žádné z nich se doposud nezbavil a ke každé má plno historek včetně té s Rolling Stones.
Kytary
• Fender F-65 (1976)
• Godin Acousticaster
• Gibson EC-20 Starburst
• Gibson J-45
Obrázek

Rozhovor s Vladimírem Mišíkem o jeho kariéře profesionálního muzikanta, který vznikl v rámci tohoto natáčení.
PROFIL AUTORA: Maťo Mišík
Hudebník a výtvarník. Starší syn zpěváka Vladimíra Mišíka. Jako kytaristu si ho můžete pamatovat z kapel Tata Bojs nebo Aneta Langerová. V současnosti je aktivní ve své domovské skupině Gingerhead. Jako výtvarník stojí za značným počtem CD obalů předních českých interpretů jako jsou Kabát, Wohnout, Kurtizány z 25 Avenue, UDG, Škwor, Žlutý pes, Aneta Langerová a další. Jeho vztah ke kytarám se odrazil také ve spolupráci s Kirkem Hammettem z Metallicy a jeho firmu na kytarové efekty KHDK nebo Salvation Audio, značkou světoznámého českého inženýra Antonína Salvy. Maťo je také autorem video seriálu Kytarová zbrojnice. Více na www.matomisik.cz.


Další video rozhovory


Kytarová zbrojnice: Matěj Káninský

Matěj Káninský z bývalých A Banquet, kteří se mohou pochlubit spoluprací s legendárním producentem Steve Albini (Nirvana, Pixies, PJ Harvey), nám předvedl svůj vychytaný kytarový koncertní rig.

Málokterá česká kapela se může pochlubit tím, že natáčela v Chicagu desku s jedním z top světových producentů jako je Steve Albini. Matějovi s kapelou A Banquet se to podařilo (video — Albini s kapelou ve studiu).


Kytarová zbrojnice: Michal Pelant

Video reportáž s kytaristou Michalem Pelantem, kterého můžete znát hlavně z kapely Davida Kollera.

Michal Pelant se v této reportáži podělil o své dlouholeté profesionální zkušenosti a podrobně nám ukázal celé své kytarové vybavení, které nyní na koncertech používá.


Kytarová zbrojnice: Michal „Majkláč“ Novák

Videoreportáž s kytaristou crossoverové skupiny The.Switch Michalem „Majkláčem“ Novákem, který se podělil o své zkušenosti za 23 let působení na rockové scéně.

Ukázal a předvedl nám kompletně své koncertní kytarové vybavení, které se svou kapelou nyní používá. Krom působení v kapele The.Switch je Michal znám také jako zakladatel portálu pro kapely Bandzone.cz a pro svou aktivní pomoc a motivaci mladým kapelám a interpretům.

Odpovědět