Kytarová zbrojnice: Vladimír Mišík

Odpovědět
matomisik
Příspěvky: 45
Registrován: 03 úno 2019 19:22

Kytarová zbrojnice: Vladimír Mišík

Příspěvek od matomisik »

Videoreportáž se zpěvákem a hudebníkem Vladimírem Mišíkem.
6. 3. 2020

Tuto legendu českého bigbítu netřeba představovat. Dříve Matadors či Blue Effect, nyní sólový interpret se svou kapelou Etc v zádech. Vladimír nám povyprávěl jak s kytarou začínal před holkama v parku a postupně nám ve videu ukázal všechny své kytary, které za posledních téměř 50 let používal. Žádné z nich se doposud nezbavil a ke každé má plno historek včetně té s Rolling Stones.
Kytary
• Fender F-65 (1976)
• Godin Acousticaster
• Gibson EC-20 Starburst
• Gibson J-45
Obrázek

Rozhovor s Vladimírem Mišíkem o jeho kariéře profesionálního muzikanta, který vznikl v rámci tohoto natáčení.
PROFIL AUTORA: Maťo Mišík
Hudebník a výtvarník. Starší syn zpěváka Vladimíra Mišíka. Jako kytaristu si ho můžete pamatovat z kapel Tata Bojs nebo Aneta Langerová. V současnosti je aktivní ve své domovské skupině Gingerhead. Jako výtvarník stojí za značným počtem CD obalů předních českých interpretů jako jsou Kabát, Wohnout, Kurtizány z 25 Avenue, UDG, Škwor, Žlutý pes, Aneta Langerová a další. Jeho vztah ke kytarám se odrazil také ve spolupráci s Kirkem Hammettem z Metallicy a jeho firmu na kytarové efekty KHDK nebo Salvation Audio, značkou světoznámého českého inženýra Antonína Salvy. Maťo je také autorem video seriálu Kytarová zbrojnice. Více na www.matomisik.cz.


Další video rozhovory


Kytarová zbrojnice: Olda Krejčoves

Olda Krejčoves (Monkey Business, ex-Kollerband, Okrej, Potpalto atd.) nás provedl svým arzenálem kytar, ukázal podrobně svůj pedalboard a předvedl svůj velmi sofistikovaný aparát.

Oldu jsem poznal někdy kolem roku 1995 a hodně si oblíbil jeho tehdejší kapelu Pat Pot. Krom toho, že už tehdy to byl opravdu výrazný a zajímavý kytarista, Olda taky moc pěkně zpíval (zde moje oblíbená píseň Málokdy). Od té doby Olda prošel velmi slušnou řádkou kapel a projektů a jako kytarista dnes patří k naprosté špičce. Z jeho kariéry můžeme určitě zmínit působení v muzikálu Jesus Christ Superstar, byl členem kapely Báry Basikové, Kollerband Davida Kollera nebo Pusa s Lenkou Dusilovou. Od roku 1999 je členem kapely Monkey Business. K jeho sólovým projektům patří Okrej a Potpalto.


Kytarová zbrojnice: Honza Homola

Video rozhovor s kytaristou skupiny Wohnout. Honza je velice vytříbený kytarista a ve svém domácím studiu nás pečlivě provedl svým kytarovým vybavením. Dozvíme se jaké kytary, aparatura a efekty stojí za jeho koncertním zvukem.

Pokud o někom mohu říct, že jsem s ním začínal hrát na kytaru, tak je to právě Honza. Sdíleli jsme společně své první kytary, kytarové učitele a byli u vzniku našich prvních kapel. Kdo by to tehdy řekl, že to nadšení dvou bratrů pro elektrické kytary vyroste v kapelu, jakou dnes Wohnout jsou. Chvilku to trvalo, ale nakonec si Honza mezi nahráváním jejich posledního alba Miss marignotka a přípravami na turné našel čas a my mohli společně spáchat tento díl Kytarové zbrojnice.


Kytarová zbrojnice: Honza „Ponorka“ Ponocný

Video reportáž s kytaristou a skladatelem Honzou Ponocným. Honza nás ve svém studiu pečlivě provedl celým svým kytarovým vybavením.

Tohoto výrazného muzikanta, zakladatele legendární česko-americké kapely Circus Praha, můžeme vídat též po boku takových jmen jako Meky Žbirka, Ivan Král, jeho hudbu slyšet ve filmech Perfect Days či Revival nebo si zajít na jeho one-man-show solo projekt Cicrus Ponorka.

Odpovědět