Novinka

2. leden 2023

Ibanez Axe Design Lab

Obrázek

Firma Ibanez představuje s novým rokem novou řadu kytar Axe Design Lab. Kytary z této řady nabízejí ideální řešení pro kytaristy, kteří rádi přemýšlejí kreativně a hledají netradiční nástroj s unikátními a ozvláštňujícími prvky. Dne 1. 1. 2023 uvádí Ibanez na trh čtyři nové kytary postavené právě pro sérii Axe Design Lab. Jednou z těchto kytar je SML721-RGC. Tahle kytara tvaru S zaujme už na první pohled svou povrchovou úpravou Rose Gold Chameleon a zlatým hardwarem. Jako specialitku má SML721 light multiscale palisandrový hmatník s menzurou 25,0" až 25,5" a zlatými pražci Jescar EVO. Zvláštností zde je, že první pražce jsou stále rovné a multiscale plynule narůstá až u vyšších poloh, což umožňuje kytaristům stále hrát klasické akordy tak, jak jsou zvyklí, a zároveň mít pohodlný přístup na vyšší pražce. Kromě toho má tato šestistrunná kytara další skvělé charakteristiky, jako je pětidílný krk z javoru a ořechu, snímače Q58 (HH) se systémem přepínání dyna-MIX10, dále pak Mono-rail tremolo a uzamykatelné ladicí mechaniky Gotoh MG-T.


Pro všechny kytaristy, kteří rádi hrají hluboké tóny, přichází nová osmistrunná kytara ve tvaru RGD, RGDMS8-CSM. Kytara na první pohled zaujme svou povrchovou úpravou Classic Silver Metallic se zlatým hardwarem a nabízí 25,5" až 27,2" multiscale hmatník z makasarského ebenu. Kromě toho je osmistrunná kytara vybavena 5ti dílným krkem z javoru a ořechu, snímači Fishman Fluence Modern (HH) s Voicing a Coil-tap přepínačem, jakož i Mono-rail tremolem a uzamykatelnými ladicími mechanikami Gotoh MG-T.

Ale osm strun samozřejmě nestačí! Proto bude k dispozici i nová devítistrunná kytara s označením RG9PB-TGF. Kytara je vybavena krásnou topolovou burlovou (Poplar burl) vrchní deskou v povrchové úpravě Transparent Grey a poskytuje delší menzuru s 28" pro plné, konkrétní a ostré hluboké tóny. Devítistrunná kytara má také hmatník z makasarského ebenu, pětidílný krk z javoru a ořechu a také snímače Fishman Fluence Modern (HH) s Voicing a Coil-tap přepínačem.

Pro všechny shreddery nabízí Ibanez s modelem RGA622XH dokonalé řešení. Kytara ve tvaru RGA je k dispozici v černém a bílém provedení, obě se zlatým hardwarem. Šestistrunná kytara inspirovaná modelem JBM9999 je vybavena 27 pražci Jumbo na hmatníku z ebenového dřeva macassar, aby umožnila sólovým hráčům větší škálu hratelných tónů. Kromě toho tato Prestige kytara nabízí další skvělé vlastnosti, jako je pětidílný javorovo-ořechový krk, snímače DiMarzio The Tone Zone a Air Norton (HH) s Coil-tap přepínačem a tremolem Lo-Pro Edge.

www.ibanez.com, www.meinldistribution.eu