Novinka

19. květen 2022

Ibanez AAD50-LG a AAD50CE-LG

Obrázek

Firma Ibanez představuje dva nové akustické modely pro začátečníky ze série Advanced Acoustic a to modely AAD50-LG a AAD50CE-LG. Obě kytary mají stejné Grand Dreadnought tělo jako všechny ostatní modely ze série Advanced Acoustic. Toto tělo je proporcionálně o 5 % větší než standardní dreadnought tělo, což umožňuje lepší projekci, bohatší tón a silnější basovou odezvu. X-M Bracing efektivně přenáší vibrace strun přes kobylku do těla, což vytváří čistější bass a skvělý zvuk výšek se širokým dynamickým rozsahem. Kromě toho mají AAD též funkční zúženou hlavu, která poskytuje nižší hmotnost, jako i zarovnání strun pro lepší stabilitu ladění.


Obě kytary se dodávají s hmatníkem a kobylkou z Purpleheart, krkem z Okoume, masívní vrchní deskou ze smrku Sitka a zadní stranou i boky ze Sapele. Na rozdíl od čistě akustického modelu AAD50, má AAD50CE navíc snímač Ibanez T-Bar Undersaddle a predzesilovač banez
AEQ-TP2, s možností připojit kytaru i do zesilovače nebo audio rozhraní. AAD50CE má též zabudovanou ladičku, jako i Advanced Acces Cutaway pro lepší hratelnost ve vyšších polohách.
Obrázek

www.ibanez.com, www.meinldistribution.eu