Festival Krásný ztráty Live 70: Loket nad Ohří, 12-13.8.2016

Hudební akce s mediální podporou MUSICstage.cz
Odpovědět
Uživatelský avatar
redakce
Moderátor
Příspěvky: 1115
Registrován: 02 črc 2014 13:59

Festival Krásný ztráty Live 70: Loket nad Ohří, 12-13.8.2016

Příspěvek od redakce »

Michal Prokop promění Loket v Město ER už 12. srpna.

V Amfiteátru v Lokti nad Ohří proběhne ve dnech 12. - 13. srpna festival Krásný ztráty Live 70, okořeněný oslavou životního jubilea hlavního protagonisty Michala Prokopa. Tento víkend bude jak přehlídkou excelentních muzikantů naší hudební scény, tak bude pln mnoha hudebních specialit. Jednou z nich bude skladba Město ER, v původním aranžmá, zahraná poprvé naživo a to ve spolupráci s Karlovarským symfonickým orchestrem. Stejnojmenné album se dočkalo reedice a právě v Lokti bude k zakoupení exklusivně pro festivalové návštěvníky. Vše o festivalu na www.festivalkrasnyztraty.cz. Vstupenky na tuto jedinečnou hudební událost jsou k dispozici na portálu Ticketpro.cz

Organizátoři spustili nový web www.festivalkrasnyztraty.cz, kde najdete kompletní program festivalu. Obsahuje nejen informace o programu a vystupujících hostech, ale také možnosti ubytování, dopravy a třeba informace o písni Město ER.

Areál amfiteátru bude otevřen v pátek 12. srpna v 15.00hod a v sobotu 13. srpna už ve 12.00 hod., tzn. oba dny hodinu před zahájením prvního koncertu.
Obrázek
Páteční scénu otevře pěvecká hvězda 60. let Karel Kahovec s kapelou George and Beatovens a repertoárem založeným na Kahovcových hitech z dob největší slávy spolu s hudebními vzpomínkami na Petra Nováka. Pro opravdové fajnšmekry bude jistě lákadlem vystoupení člena Beatové síně slávy Romana Dragouna s rockovou skupinou T4, známého také z uskupení Progres 2, Stromboli či Futurum. Těžko by si někdo nechal ujít hudební perly v podání akustického Tria, kde uvidíme Michala Prokopa, Luboše Andršta a Jana Hrubého spolu s hostem Radimem Hladíkem. Pohodovou atmosféru doladí Vladimír Mišík s ETC a skvělí Collegium Musicum, v čele s průkopníkem art-rocku v Československu Mariánem Vargou.

Sobotní program otevírá hard-folková skupina Jananas, která byla za své album nominována na cenu Anděl. „Festival je kombinací vystoupení nejen mne a mých dlouholetých přátel, ale také hvězd současnosti jako je Zrní, Tata Bojs nebo Vojta Dyk s B-side Bandem. Jeden z největších zážitků však pro mě bude zahrát si naživo skladbu Město ER společně s Framus Five a Karlovarským symfonickým orchestrem.“, říká Michal Prokop. Koncert Vojty Dyka 
a B-side Bandu je možné v tomto roce vidět pouze třikrát. A jeden z těchto koncertů proběhne právě v Lokti. Kdo zde ještě nebyl má možnost zažít neopakovatelnou atmosféru tohoto přírodního areálu, kterou si užívali při svých vystoupeních takové hvězdy jako Joe Bonamassa, Joe Satriani či Jethro Tull. Po oba dva dny budou programem provázet moderátoři z kultovního divadla VOSTO5 Petr Prokop a Ondřej Bauer.

Město ER
Vůbec poprvé v živé podobě zazní i skladba Město ER, na festivalu v jedinečné verzi s Karlovarským symfonickým orchestrem. Titulní opus stejnojmenného alba s textem Josefa Kainara bylo nutno kvůli ztraceným původním partiturám Petra Hanniga zrekonstruovat, o což se postaral aranžér Lukáš Sommer. Na festivalu bude pokřtěna i reedice alba Město ER, přesně v podobě jakou si tvůrci původně v 70. letech představovali.
O celé historii skladby Město ER se můžete dočíst na www.festivalkrasnyztraty.cz

Vstupenky na festival Krásný ztráty Live 70 k dispozici na Ticketpro.cz.

Odpovědět