Benátská! s Impulsem: Liberec, 23-26.7.2020

Hudební akce s mediální podporou MUSICstage.cz
Odpovědět
Uživatelský avatar
pixel
Administrátor
Příspěvky: 30
Registrován: 22 kvě 2014 10:06

Re: Benátská! s Impulsem: Liberec, 23-26.7.2020

Příspěvek od pixel »

Na Benátskou! s Impulsem dorazí německá zpěvačka Nena. Další nově ohlášenou hvězdou je Paľo Habera a Team.

Zahraničním headlinerem osmadvacátého ročníku festivalu Benátská! s Impulsem, který se koná od čtvrtka 23. července do neděle 26. července 2020 v krásném prostředí areálu ve Vesci u Liberce, je legendární zpěvačka NENA z Německa. V Čechách zahraje vůbec poprvé v historii. Dalším nově oznámeným silným jménem je Paľo Habera & Team, kteří vystoupí v rámci čtvrtečního slovenského večera. Na jednom pódiu se exkluzivně potkají se skupinou Tublatanka.

ObrázekNěmecká zpěvačka Nena se stala celosvětově známou v osmdesátých letech, kdy hitparády ovládl její song s názvem „99 luftballons“, který nahrála ještě společně se svojí původní kapelou. V současnosti již vystupuje pouze jako sólová zpěvačka. V České republice doposud ještě nekoncertovala. „Máme velkou radost, že se nám podařilo do Liberce získat zahraniční hvězdu, která v České republice ještě nikdy nebyla. A to i přesto, že je zde díky svým hitům velmi populární,“ říká ředitel festivalu Pavel Mikez.

Vedle sobotního vystoupení Neny pořadatelé oznamují ještě další žhavou novinku v podobě čtvrtečního slovenského večera, kde v roli headlinera vystoupí slovenská stálice Paľo Habera & Team. Ta se na festivalu Benátská! s Impulsem výjimečně na jednom pódiu potká s rockovou kapelou Tublatanka. „Jsme rádi, že se k nám Paľo s Teamem, jako na jeden z mála festivalů pravidelně vrací. Vždycky mají obrovský úspěch a já se už těším na tradiční pokoncertní party,“ říká spolumajitel festivalu Petr Pečený.

„Na festivalech zpravidla nehrajeme, ale Benátská je výjimka. Pojedeme tam totiž už potřetí, což svědčí o tom, že se nám zdejší atmosféra hodně líbí. Vše funguje, jak má, návštěvníci jsou skvělí, organizátoři zkušení a milí a pro nás je to převážně radost a relax. A o tom by to celé mělo být. Těšíme se,“ říká Paľo Habera. „S kapelou Team máme kamarádské vztahy už od počátku naší kariéry. Těším se, že se letos v nádherném areálu Benátské znovu setkáme. Jinak jsme teď hodně ve zkušebně a připravujeme nové písně. Věřím, že některá z novinek zazní i na letošní Benátské,“ sdílí jeho nadšení Martin Ďurinda, frontman kapely Tublatanka.

Neméně zajímaví budou i další interpreti, kteří v rámci slovenského večera zahrají. V programu totiž nechybí ani punkrocková skupina Iné Kafe s energickým zpěvákem Vladko Rohoněm za mikrofonem nebo již zmiňovaná oblíbená rocková kapela Tublatanka. Nejen návštěvníci z řad mužů pak zajisté ocení vystoupení krasavice Kataríny Knechtové. Na své si přijdou i milovníci moderně ztvárněného folklóru. V programu totiž nebudou chybět ani populární Kandráčovci, jejichž loňské slovenské open air turné navštívilo téměř 70.000 lidí.

O tom, že nebude nouze ani o české hvězdy zvučných jmen, svědčí již dříve oznámené kapely jako například Olympic, Divokej Bill, Rybičky 48, Vypsaná fiXa, Škwor, Mňága a Žďorp, BSP či Doga, písničkáři Jiří Schmitzer a Xavier Baumaxa, zpěvačka Lenka Filipová nebo zpěváci Miro Žbirka a Vašo Patejdl. Chybět samozřejmě nebude ani speciální stage pro mladé publikum, kde vystoupí například Marpo & TroubleGang, Mirai, Pokáč nebo rapeři Mc Gey a Lipo.

Celofestivalovou vstupenku na 28. ročník hudebního festivalu Benátská! s Impulsem pořídíte aktuálně za zvýhodněnou cenu 1 590 Kč v předprodeji na www.benatska-vstupenky.cz/eshop/ nebo v síti Ticketstream. Za 3 590 Kč je zde pak k dostání také VIP varianta celofestivalové vstupenky zahrnující vstup do VIP stanu a VIP parkování. Nově jsou v prodeji také jednodenní vstupenky.

Uživatelský avatar
redakce
Moderátor
Příspěvky: 1115
Registrován: 02 črc 2014 13:59

Benátská! s Impulsem: Liberec, 23-26.7.2020

Příspěvek od redakce »

Festival Benátská! s Impulsem oznamuje termín i první účinkující.

Multižánrový festival Benátská! s Impulsem, který už hezkou řádku let patří mezi největší tuzemské hudební svátky, v příštím roce oslaví již osmadvacáté narozeniny. Akce se odehraje od čtvrtka 23. července do neděle 26. července 2020 v malebném prostředí areálu ve Vesci u Liberce. Už teď je jasné, že ani letos nebude nouze o hvězdy zvučných jmen. Jasným důkazem jsou třeba Olympic, Divokej Bill, Rybičky 48, Vypsaná fiXa či Mandrage.

Pozvání už přijala celá řada interpretů zastupujících rozmanité styly i různé věkové generace. Všichni hudební nadšenci se tak mohou těšit na čtyři dny nabité tou nejlepší muzikou. V programu nebudou chybět ani takové legendy jako třeba ostřílení rockoví matadoři Olympic v čele s nestárnoucím Petrem Jandou, Divokej Bill, legendární trio BSP, kapela Mňága a Žďorp, rocker Aleš Brichta, slovenská veselá parta Horkýže Slíže, zpěvák a bavič Ivan Mládek nebo písničkář Jiří Schmitzer. Zahraniční rockové legendy připomene Kiss forever band.
Obrázek
Na své si ale přijdou i ti, co dávají přednost spíše interpretům o něco mladších ročníků. Svoji pověstnou show tu rozbalí třeba rockeři z kapel Doga či Škwor, pop punková partička Rybičky 48 nebo nejen mezi mladými děvčaty oblíbené kapely jako Mandrage či Mirai. Chybět nebude ani oblíbená rocková parta Vypsaná fiXa v čele s charismatickým frontmanem Márdim nebo Doctor P.P. Milovníci coverů žertovného provedení pak zajisté ocení vtipálky Morčata na útěku či uskupení Walda Gang s Mirem Šmajdou za mikrofonem.

Pořadatelé samozřejmě ani tentokrát nezapomněli na speciální stage pro mladé publikum. Fanoušci rapu se mohou těšit třeba na uskupení Marpo & TroubleGang či rappery, jako je Mc Gey, Lipo či Viktor Sheen. Nejmladší generaci interpretů jemnějšího ražení pak zastoupí Pokáč, Jakub Děkan, Sebastian, ATMO Music nebo Mina & Naty.

Na festivalu, který sir Tom Jones označil za jeden z nejkrásnějších open air a jehož návštěvnost v posledních dvou letech opět překračuje hranici čtyřicet tisíc lidí, vystoupí letos na čtyřech stageích více než šedesát kapel. Vstupenku na 28. ročník hudebního festivalu Benátská! s Impulsem pořídíte aktuálně za zvlášť výhodnou cenu 1 290 Kč v předprodeji zde nebo v síti Ticketstream. Za 3 590 Kč je zde pak k dostání také VIP varianta celofestivalové vstupenky zahrnující i VIP parkování.

www.benatska.cz

Odpovědět